PARKETEX УРЕТАНОВ ЛАК ЗА ПАРКЕТ

КалкулаторЛитри

Един слой готов вид.

PARKETEX – УРЕТАНОВ ЛАК ЗА ПАРКЕТ

ТИПОВЕ: ГЛАНЦ – САТЕН – МАТ

Описание: Еднокомпонентен безцветен уретанов лак за паркет. Образува здраво, износоустойчиво защитно покритие, подчертаващо естествената красота на дървото. Лакът е прозрачен и устойчив на надраскване, с UV филтър, непозволяващ жълтеене. Възможна комбинация за оцветяване с лазурен лак с импрегнант DYO PINOSAN.

Предназначение: Употребява се за лакиране на паркетни и всякакъв вид дървени подове и дървени материали в интериора.

Подготовка на основата: Замърсявания, мазнини, масло, стари покрития или лющещи се материали трябва да се отстранят. При необходимост повърхността трябва да се изцикли. При нужда от запълване на пори и по-добро запазване на естествения цвят на дървото е препоръчително да се обработва със запълващ грунд за паркет DYOFILL, който може да се смеси със  дървени трици от изцикления паркет за по-големи фуги или да се нанесе директно върху изцикления паркет в един или два слоя с интервал  между слоевете 1-2 часа.

ЛАКИРАНЕ: Разбъркайте много добре преди употреба! Матовите пигменти са тежки и спадат на дъното, затова се препоръчва да бъде добре разбъркато с бъркалка. Нанася се с четка, велурен или мохерен валяк на 2-3 слоя, като интервалът за нанасяне на 2ри слой да е след 4-6 часа, а за трети слой след 24 часа. За първи слой може да се разреди до 10-15%  с DYO SYNTHETIC THINNER (DYO синтетичен разредител). За втори и трети слой се разрежда при необходимост. Пълна физическа и химическа устойчивост се постига след 3-4 дни.

Разходна норма: 10-15м²/л, в зависимост от основата на една ръка

Съхранение: Съхранявайте в сухи и проветриви помещения, далеч от пряки слънчеви лъчи.

Срок на годност: 5 години от датата на производство, във фабрично затворена опаковка на прохладно, защитено от замръзване помещение.

Разфасовки: 0,750 литра, 2,5 литра, 13 литра, 15 литра
Ефект: Гланц, Сатен, Мат

 

Не съдържа олово.

Продуктът е произведен в заводите на компания « DYO» в съответствие с изискванията на следните стандарти :

TS EN ISO 9001:2008

TS EN ISO 14001:2004

TS18001:2008

TS ISO 10002:2006

В компанията се прилага методът «6-сигма».