ТЕРМОИЗОЛАЦ. БОЯ ЗА ВЛАЖНИ ПОМЕЩЕНИЯ

Документи

КалкулаторЛитри

Два слоя готов вид.

dyotermDYOTERM – Специално термо покритие за бани, кухни и детски стаи

ОПИСАНИЕ: Dyoterm е боя на акрилна основа, специално разработена за влажни места като бани и кухни, където се образува плесен и влага /кондензация/ с цел предотвратяване на тези проблеми и може да се използва за детски стаи и във всички вътрешни помещения поради топлата си повърхност и кадифения си вид. Съставът на покритието осигурява три ефекта:

1. Физикотермично въздействие – благодарение на съдържащите се в състава изолиращи микро стъклени сфери, които повишават температурата в помещенията.
Dyoterm работи като двойна стъклена система /стъкло – въздух – стъкло/ върху повърхността, на която е нанесена и образува изолиращ филм. Коефициентът на топлопроницаемост е 3,5 пъти по-нисък в сравнение с другите видове емулсионни покрития.
Поради наличието на микро стъклените сферички и по-ниската способност на топлопроницаемост, покритието възпрепядства образуването на конденз от водните пари върху стените и предпазва загубата на топлина.

2. Химично въздействие – предотвратява образуването на плесен. Не съдържа вредни летливи вещества (ниско VOS), не вреди на здравето и околната среда, няма миризма. Полага се с лекота и притежава висока и безупречна покривност.

3. декоративно въздейстие – кадифена, матова и топла повърхност.

Не е подходяща за приложение върху стени, които са в постоянен контакт с вода.


ПРИЛОЖЕНИЕ: Повърхностите се почистват от всякакъв вид замърсявания (мазнини, олюспени стари бои) и там където има нужда се изравняват с финна шпакловка/кит Dyorit, след което се грундира с Dyobinder. Dyoterm се разрежда с около 10% вода и се нанася в 2 или 3 слоя за подсилване на антикондензния ефект.

РАЗХОД: За 1 слой 10-12 м2/Л .

СЪХНЕНЕ: при 25С 15 мин. на допир, 30 мин. на прах и 6 часа пълно изсъхване