ТЕФЛОНОВА РЕЛЕФНА БОЯ – МАЗИЛКА

 

TEKNOTEX GRENLI- Релефна Боя-Мазилка с Добавка на Тефлонteknotexgrenli

Описание:  за покриване на външни фасади, на водна основа с добавка на тефлон, произведена по висша технология.

Характеристики: Поради високата си алкалност и устойчивост на вода материалът в комбинация с грунд е подходящ за стари и нови повърхности. Изключително устойчив на дъжд, влага, слънчеви лъчи и солен морски климат. Благодарение на съдържащата се тефлонова добавка отблъсква вода и замърсявания, а от друга страна позволява на стената да диша навън. Осигурява висока покривност и лесно нанасяне. Покрива капилярните пукнатини на повърхността и предотвратява образуването на нови.

Приложение: Прилага се върху всякакъв вид повърхности от бетон, газо-бетон, брикети, тухли, мазилки и подобни минерални повърхности.

Нанасяне: повърхностите се почистват от всякакъв вид мазнини, замърсявания и олюспени слоеве. Ако е необходимо неравностите се запълват с шпакловка “Akrofiller”, след което се грундира със запълващ тефлонов грунд Teknotex разреден в съотношение 10-20%.  При грундиране в никакъв случай не бива да се използват изолационни грундове. Според предпочитанията първият слой се нанася разреден с вода в съотношение 20%, а вторият слой се полага върху повърхността без разреждане, с помощта на релефен валяк. Продуктът може да се прилага и като един слой без разреждане. Нанасянето става най-малко 24 часа след грундирането, а периодът за изчакване между отделните слоеве е 12 часа. (Не нанасяйте при дъждовно и влажно време)

Разходна норма : Според повърхността 1,0-1,2 кг/м2

 Производител:

DYO Boya Fabrikalari San.ve Tic.A.S.

Съвети за безопасност(S-фрази):

S2 Да се пази далече от достъп на деца.

S45 При злополука или неразположение да се потърси незабавно медицинска помощ и когато е възможно да се покаже етикетът.

В съответствие с Директива 2004/42/EC относно съдържание на ЛОС

Продукти за покрития за външни стени на минерална основа – преднзначени за прилагане на външни стени, зидария, тухли или мазилка – ППВО 75/60